Tuesday, April 7, 2009

biOdata

menjelang minggu2 terakhir praktikum ini maka ramailah budak skola ni yg minta biodata guru2 praktikum.termasuklah aku.ada yg bagi buku cam diari suru aku isi n ada jg yg bagi kertas. so aku dengan gigihnya menulisla apa yg patut sbg kenang2an tuk budak2 ni..fuh..sedar tak sedar hampir 20 keping biodata dah aku tulis tuk budak yg minta.takpela lagipun lps ni tak tau ble lg nk jumpa diorg. sedih jg bla tgk bdk2 yg mmg dah rapat n baik dgn kte trutama my student kelas 4elit, 4anggun n 3anggun dan terutama budk2 chorul speking.bayangkan hampir sebulan duk train diorg ni supaya jadi pandai buat chrul speaking dn akhirnya mereka dapat no4 dari 11, satu kejayaan yg harus diberi kredit kerana ini adalah kali pertama sekola ni amek bhgian...
sambung balik psl biodata, masa dalam bilik guru aku didtgi 2 org pljr pompuan singh(kaur)n mintak biodata, actually budak ni dari last week g mintak tapi aku bagi alasan j sibuk,last2 kesian plak diorag aku tgk then akupun siapkanlah lagi biodata simple2 j tapi aku hias cantek sket.budak kaur ni pn cakap cam ni.

kaur: cikgu mana biodata
aku:dah, cikgu dah siapkan..nah
kaur:ok trimakasi cikgu..(tsenyum riang)
aku:no probs..
kaur:cikgu tauka?cikgu byk peminat kt skola ni.ble cikgu lalu kt mane2 msti budak2 pompuan ckp"cikgu hensem lalu"(sambil letak tangan kt pipi macam terlalu syok)
aku:takdela mane ade (dalam hati brbunga mekar...huhu)

sbnrny, pelik gak takkanla bdk2 kt skola ni tak pena tgk cikgu yg ada rupe sket, kadang tu siap jerit2 lagi n panggil "cikgu...hensem".ade satu kes budak2 pompuan cina ni siap ikut lagi ke mana aku pergi n aku plak tpaksa sembunyi2 sket malas nk layan tapi diorg ikot gak n says "cikgu"sambil lambai2 tangan. duhhh mcm artisla pulak gamaknya yg diburu paparazi. apepon crete ni mmg benar n aku tul2 hargai kngan brada di skola ni. byk g crete t aku sambung g..
cheers

7 comments:

  1. camane lah kalo dah jadi pengetua nanti.....

    mesti kena jerit dengan ckgu2 plak hehehehehe.... tapi dah jadi pengetua jgan perot boroi lak ...

    ahakzs...

    ReplyDelete
  2. huk?

    betul ke ni?

    hahaha.

    ~abg inra cantek~

    ReplyDelete
  3. hafez:
    abg xnk jd pengetua nk jd pensyarah...huhu

    abu:
    abu nakal...nakal sgt..klu abg a*ntik, abu lak anggun...huhu

    ReplyDelete
  4. hehehe
    cikgu inra yg ganteng

    payah jugak noh
    nk melayan budak2 sekolah yg teruja tgk cikgu hensem......

    la la la...
    abu x anggun pn

    ReplyDelete
  5. bole j abu jd anggun..
    ain pown anggun gak!fuh muslimah anggun!

    ReplyDelete
  6. ckgu ensem...
    sy p0n nak bi0data ckgu jgk!
    ha3

    ReplyDelete
  7. abu anggun??? uik.... mencaras maharani haahahaha

    camane la abu kalo d***qu**n hahahahah

    ReplyDelete